Tájékoztatás

A tolmácsberendezésekről általában

tolmácsberendezések

Konferenciát szervez? Biztos benne, hogy az elektronika, amivel a tolmácsok fognak dolgozni, megfelel a releváns ISO-szabványoknak? Mert a pontosan átadott információ nemcsak a tolmács szaktudásán múlik!

Az ISO-szabványos tolmácsberendezésekről

A tolmácsok megfelelő munkakörülményeit biztosító tolmácsberendezéseknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy az ISO tanúsítvány szerint szabályosnak és munkavégzésre alkalmasnak lehessen minősíteni:

– Hangszigetelt és légkondicionált tolmácsfülkék

– Jól bevilágított és megvilágított terek

– Ergonomikus székek

– Akadálytalan kilátás

Ezen kívül a rögzített és mobil fülkékkel kapcsolatos követelményekről, a hang- és képbevitel minőségéről és továbbításáról, illetve a különböző szinkrontolmács és konferenciaberendezések állapotáról is részletesen rendelkezik a szabályozás.

tolmácsberendezések típusairól

Nemzetközi konferenciákon, sajtótájékoztatón, előadáson alapkellék a tolmácsberendezés, a felsorolt esetekben általában a fülkés típusú tolmácsberendezés, mobilis, mozgásban történő tolmácsolás esetén pedig az audio guide vagy tour guide használatos.

A fülkés tolmácsberendezésnek tartalmaznia kell egy általában két személyes tolmácsfülkét, megfelelő adót, amin követni lehet a felszólalásokat, infrasugárzót, tolmácspultot, fülhallgatót, vevőkészüléket, vezérlőegységet is.

A tour guide tolmácsberendezéseket kisebb rendezvényeken szokták használni, akár szabadban is, ahol nincs hely a tolmácsfülke felállítására vagy gyárlátogatások, idegenvezetés során, mikor szükség van a mobil eszközökre.

Tolmácsberendezésre van szüksége? Cégünk, a Clearsound Bt. tolmácsberendezések bérbeadásában és telepítésében is segíthet, küldjön nekünk részletes információkat az eseményről és a szükséges felszerelésről és egyedi árajánlatot küldünk Önnek! Kattintson honlapunkra a www.tolmacsgep.com címen és tudjon meg többet az általunk biztosított eszközökről! Kérdéseit, észrevételeit várjuk a +36-30-987-1634-es telefonszámon, vagy weboldalunkon a kapcsolat menüpontban található űrlapon!