Konzultáció

A bérszámfejtés folyamatáról röviden

bérszámfejtés

bérszámfejtés viszonylag bonyolult, rengeteg munkát igénylő folyamat – kivéve, ha inkább szakértőkre bízzuk, ami erősen ajánlott is. Természetesen egy szakképzett alkalmazottra is bízhatjuk ezt a munkát, ám egy kisebb vállalkozás esetében ez nem kifizetődő. Az alábbiakban a bérszámfejtés teljes folyamatát részletezzük.

Amennyiben egy megbízható könyvelőirodára bíztuk a bérszámfejtést, úgy a hozzá szükséges adatokat minden hónap végén el kell küldenünk a számukra. Ezek beérkezését követően a jogszabályoknak megfelelően megtörténik az adatok feldolgozása, majd a könyvelőiroda visszaküldi a bérszámfejtéssel kapcsolatos listákat, azaz a bérösszesítőket és a bérjegyzékeket. Ha ezek a dokumentumok jóváhagyásra kerülnek, akkor elkészülhetnek a munkabérek utalásához szükséges egyéb dokumentumok is, amelyek a kijelölt felelős személyhez kerülnek.

Ezeken túl a NAV számára kell elkészíteni a 08-as számú, havi rendszerességű adatszolgáltatást, és továbbítani is kell azt – meghatalmazás esetén ezt a könyvelőiroda is megteszi helyettünk. A havi járulékok utalásához szükséges állományok elkészítése szintén egy lehetőség, amit a könyvelőiroda elvállalhat; ezek a banki átutalásokhoz szükségesek.

Ha olyan könyvelőirodát keres, amely a bérszámfejtést teljes körűen vállalja az Ön cége számára, a Profitkész Kft. a rendelkezésére áll! Könyvelőirodánk Budapesten, a XXII. kerületben, Budafokon található, és elsősorban budapesti, érdi és diósdi vállalkozások részére nyújtunk pénzügyi szolgáltatásokat. Amennyiben szeretne többet is megtudni a tevékenységünkről,  látogassa meg a weboldalunkat, amit a www.profitkesz.hu címen találhat meg, és olvasson bővebben a bérszámfejtés részleteiről is!

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne megbízni bennünket cége bérszámfejtésének elkészítésével, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: a 06-30-923-1033-as telefonszámunkon, illetve az info@profitkesz.hu e-mail címünkön!