Karrier

Kötelező szakmai felelősségbiztosítás: kinek kötelező megkötnie?

kötelező szakmai felelősségbiztosítás

kötelező szakmai felelősségbiztosítás az építőipar területén alapvetőnek számít; az alábbiakból kiderül, kinek kötelező, és kiknek ajánlott megkötni.

kötelező szakmai felelősségbiztosítás csak bizonyos területeken tevékenykedő szakemberek számára elengedhetetlen, ám nekik meg kell kötniük, ha ugyanis ezt nem teszik meg, akkor felesleges és kifejezetten komoly kockázatnak teszik ki magukat, ráadásul az előírásokat sem teljesítik, ami szankciókat von maga után. A kötelező szakmai felelősségbiztosítást meg kell kötniük azoknak az építészmérnököknek, akik az építtetővel közvetlenül szerződnek, valamint a szakági tervezőknek szintén abban az esetben, ha az építtetővel közvetlenül szerződnek.

Fontos megemlíteni, hogy azoknak a szakági tervezőknek, akik egy építészmérnöki, illetve generáltervezői szerződés alvállalkozójaként kerülnek kapcsolatba az építtetővel, korlátozottan érvényes biztosításkötési kötelezettségük van. Nekik tehát nem lesz elengedhetetlen a kötelező szakmai felelősségbiztosítás megkötése, ám ettől függetlenül ajánlott rendelkezniük vele, hiszen bármi megtörténhet, és jobb előre felkészülni, hiszen a megfelelő szerződéssel a biztosítótársaságra hárul az esetlegesen keletkező károk megtérítése.

Cégünk, a Hungarorisk Kft.többek között kötelező szakmai felelősségbiztosításokkal is foglalkozik. Weboldalunkon, a www.mernokbiztositas.hu címen megtalálhatja díjkalkulátorunkat, amelynek segítségével egyszerűen számolhatja ki az elérhető ajánlatok díját, így könnyedén össze is hasonlíthatja őket, és megtalálhatja az Ön számára leginkább megfelelőt. Honlapunkon számos hasznos információt is talál a kötelező szakmai felelősségbiztosítás témájában; érdemes tehát felkeresnie!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a kötelező szakmai felelősségbiztosítások iránt, használja Ön is díjkalkulátorunkat, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén: a +36-1-454-0308-as telefonszámunkon, illetve a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címünkön!