Termelés

Facélia vetőmag termeltetés: a méhek és a talaj is hálás lesz érte!

facélia vetőmagok

A környezetvédelem rendkívül fontos szerepe napjainkban vitathatatlan. A zöldterületek megóvása, illetve kiterjesztése mindannyiunk érdeke, de sajnos nem mindig olyan egyszerű. Az olyan területeken, ahol tápanyagban szegény a talaj, kevés növény él meg. Szerencsére a probléma megoldására van természetes megoldás, mégpedig a zöldtrágyázás. Erre az egyik legjobb módszer a facélia vetőmagok ültetése.

facélia vetőmagokból kezdetben viszonylag lassan fejlődik a növény, de ez később gyorsabbá válik. A facélia, más néven mézontófű termesztése több szempontból is előnyös. Egyrészt kiváló zöldtrágya: a könnyen lebomló növény, tápanyagban gazdaggá teszi a talajt, ami ennek köszönhetően később más növények nevelésére is alkalmas lesz. A facélia vetőmagokból kifejlődött virágok szinte szőnyegszerűen borítják be a talajt, így kiszorítva a gyomokat.

A mézontófűnek ugyanakkor van még egy nagyon fontos, környezetvédelmi szempontból igen előnyös tulajdonsága, mégpedig az, hogy a nevéhez hűen kedvelt mézelő növény és kiváló méhlegelő. Virágzás idején szinte vonzza a rovarokat, megfelelő táplálékot biztosítva számukra. A facélia vetőmagok így a mézterelésben is fontos szerepet játszanak. A facélia méz igen különleges: rendkívül kellemes illatának és a csodás zamatának köszönhetően a legjobb mézek között tartják számon és nem utolsósorban az egészségünkre is kiváló hatással van.

A növény sokoldalúságának köszönhetően a facélia vetőmagokra mindig van kereslet. Cégünk, a HUNGARO-FARM Kft., egyik fő profilja a facélia vetőmag termeltetés. Ehhez keresünk megbízható partnereket, akik számára mindent biztosítunk: vetőmagokat, folyamatos szaktanácsadást, a minősítést, majd a biztonságos felvásárlást.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a facélia vetőmag termeltetés iránt, látogasson el honlapunkra, a www.hungarofarm.hu weboldalra! Ha kérdése merült fel, keressen minket bizalommal a +36 20 417 4016-os telefonszámon vagy a hajnovics.beata@hungarofarm.hu e-mail címen, szívesen állunk rendelkezésére!